De Gelmersmotorsport Yamaha quad is inmiddels een bekend gezicht in zowel de nationale- en internationale quad sport. Na succesvolle eerste jaren met mooie resultaten was het tijd voor een update. Hieruit is het model 2024 tot stand gekomen. De GM450-Y 2024 is ook wederom voor het publiek verkrijgbaar.

Het model van 2024 is opgebouwd uit een verder doorontwikkeld eigen rijwielgedeelte met een door Gelmersmotorsport uitgedachte geometrie. Hierin is alle verkregen kennis opnieuw verwerkt om het 2022 chassis nog beter voor de dag te laten komen op het gebied van pasvorm en kwaliteit. Dit zorgt voor een licht en scherp sturende quad. Door tijd te investeren om de balans van het frame zo optimaal mogelijk te krijgen is er samen met de nieuwe 2024 Yamaha yz450f motor een zeer snelle combinatie op het circuit ontstaan.

Om niet stil te staan in de ontwikkeling wordt er nauw samengewerkt met rijders van hoog niveau, waaronder: Ricardo Phoelich #94 (NL). Een stap die is gezet in de optimalisatie van ons frame is het gebruik van de productie methode doormiddel van een buislaser. Hiermee worden alle buizen toegepast in het frame laser gesneden voor de best mogelijke pasvorm.

Voor ons demo model hebben wij intensief testwerk verricht op het gebied van de motorische prestaties. In nauwe samenwerking is het nieuwe 2024 Yamaha motorblok optimaal voorbereid voor het gebruik in onze quads. Een nieuw inlaat traject is ontwikkeld voor meer koppel in de lager toerentallen en makkelijker doorlopen in de hogere toerentallen. dit geeft als resultaat een zeer makkelijk en vriendelijk motorkarakter maar tevens sterk genoeg om op het hoogste niveau mee te kunnen concurreren. Dit alles uit een 100% originele motor. In de zoektocht naar minder geluidsproductie is een dubbel uitlaat systeem ontwikkeld die als optie verkrijgbaar zal zijn.

In de zoektocht naar verbetering is ook het achterrem systeem gewijzigd. Hier is een oplossing gevonden doormiddel van een Brembo remklauw en nieuwe montage plaat. Kleiner in formaat, lichter en betere rem eigenschappen. Nu standaard op het 2024 model.

Net als voorgaande modellen word een GM450-Y 2024 standaard geleverd met hoogwaardige componenten, waaronder: Reiger suspension (schokdempers en stuurdemper), RPM Dominator 2 (achteras), HEL Performance (staal omvlochten remleidingen) en Goldspeed (banden en velgen).

Diverse opties om de quad te personaliseren zijn volop beschikbaar. Denk hierbij onderandere aan: Beringer voorremcilinder, Stickersets, aangepast zadel, Schokdemper pakketen (Hardebaan, strandcross etc), Ceracoating, Carrot ECU, Precision stuurdemper, 22L endurance tank. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Specificaties:

  • Wielbasis: 1270mm
  • Breedte: 1270mm
  • Veerweg voor: 265mm
  • Veerweg achter: 270mm
  • Zadel/Voetsteun hoogte:
  • Gewicht: 163kg Droog

Basisprijs GM450-Y 2024: €23.900 EX BTW

Voor meer informatie of vragen, kunt u vrijblijvend een bericht sturen via de contact pagina.

Voor informatie over het voorgaande model, de GM450-Y 2022, kunt u de onderstaande pagina bekijken.

nl_NLDutch